Filtrera & anpassa

Viner gjorda på Molinara

Molinara är en druva som är vanlig i norra Italien, särskilt i Veneto-regionen där den används som en av de tre druvorna i produktionen av Amarone-vin. Den växer i en kallare och fuktigare klimatzon, vilket gör den idealisk för regioner med hög höjd ...

Läs mer om Molinara
Dölj atlas

Mer om vin med Molinara

Molinara är en druva som är vanlig i norra Italien, särskilt i Veneto-regionen där den används som en av de tre druvorna i produktionen av Amarone-vin. Den växer i en kallare och fuktigare klimatzon, vilket gör den idealisk för regioner med hög höjd och närhet till sjöar.

Molinara-druvan är känd för sin höga syrahalt och den används oftast i blandningar med andra druvor för att balansera ut syran och ge vinet en mjukare smak. Dessutom ger druvan vinet en lätt och fruktig smak med subtila toner av kryddor, vilket gör den perfekt att använda i matlagning.

Denna druva passar särskilt bra med rätter som är lätta och smakrika, som fisk, fågel och vegetariska rätter. Den fungerar också väl med sallader, fetaost och andra lättare ostar. Dess höga syrahalt och kryddighet gör den också till en utmärkt följeslagare till kryddiga rätter, såsom indisk mat eller mexikansk mat.

Molinara-druvan har dock haft en ganska blygsam roll i vinproduktionen och har i stor utsträckning använts som en mindre del i blandningar, men det har på senare tid funnits en ökad efterfrågan på viner som är gjorda uteslutande av Molinara-druvor. Detta har lett till att vinmakare experimenterar med att göra vin som är helt eller nästan helt gjort på Molinara-druvor.

Sammanfattningsvis är Molinara en druva som växer i en kallare och fuktigare klimatzon i norra Italien och är känd för sin höga syrahalt. Den används oftast i blandningar med andra druvor för att balansera syran och ger vinet en lätt och fruktig smak med subtila toner av kryddor. Molinara passar bra till lätta och smakrika rätter som fisk, fågel och vegetariska rätter, samt sallader och kryddiga rätter.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du