Filtrera & anpassa

Viner med Rondinella

Vindruvan Rondinella är en av de mest använda druvsorterna i regionen Veneto i norra Italien. Denna druva är känd för att producera fylliga, kraftfulla och strukturerade viner. Rondinella-vinerna har en karaktäristisk smakprofil som kännetecknas av ...

Läs mer om Rondinella
Dölj atlas

Mer om vin med Rondinella

Vindruvan Rondinella är en av de mest använda druvsorterna i regionen Veneto i norra Italien. Denna druva är känd för att producera fylliga, kraftfulla och strukturerade viner. Rondinella-vinerna har en karaktäristisk smakprofil som kännetecknas av mörka bär, kryddighet och en subtil bitterhet.

Rondinella-vinerna passar utmärkt till köttbaserade rätter, särskilt till rätter med viltkött eller nötkött. Vinerna fungerar också bra till hårda ostar och kraftfulla såser.

Rondinella är en tålig druva som trivs i de karga bergssluttningarna i Venetos kuperade landskap. Druvan är vanligtvis odlad i en blandning med andra druvor som Corvina och Molinara. Vinproducenter brukar använda Rondinella i mindre mängder, eftersom druvan är känd för att producera högre syrahalt och mindre tanniner jämfört med Corvina och Molinara.

Rondinella odlas också i andra delar av Italien, men i mindre utsträckning än i Veneto. Druvan odlas också i mindre mängder i andra delar av världen, särskilt i Argentina och USA.

Sammanfattningsvis är Rondinella en mycket viktig druva för vinproduktionen i Veneto. Druvan ger upphov till fylliga och kraftfulla viner som passar utmärkt till köttbaserade rätter och kraftfulla såser. Trots att Rondinella odlas i andra delar av världen är den mest känd för sin användning i de fantastiska vinerna från Veneto-regionen i Italien.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du