Filtrera & anpassa

Viner från Coastal Region, Sydafrika

Coastal Region är hjärtat av den sydafrikanska vinindustrin och här finns närmare hälften av all vinareal i landet. Området täcker de flesta av de mest kända distrikten och wardsen från Swartland och Darling i norr till Cape Point och Constantia i ...

Läs mer om Coastal Region i Sydafrika
Ladda fler
Dölj atlas

Mer om viner från Coastal Region


Coastal Region är hjärtat av den sydafrikanska vinindustrin och här finns närmare hälften av all vinareal i landet. Området täcker de flesta av de mest kända distrikten och wardsen från Swartland och Darling i norr till Cape Point och Constantia i söder, Stellenbosch, Paarl och Franschhoek i öst.

Det var också här som den sydfrikanska vinhistorien startade med det holländska ostindiska kompaniet och Jan van Riebeek som planterade de första vingårdarna på 1650-talet. Landets andre guvernör Simon van der Stel (som givit namn åt Stellenbosch) grundade en vingård i Constantia 1679. Kort därefter blev landet världskänt för sina söta viner gjorda på bland annat muscatdruvan (muscat de frontignan eller muscat blanc à petits grains), i distriktet Constantia söder om Kapstaden.

Området påverkas och formas av Atlanten i väster, Bolandbergen i öst och Hottentot Hollands bergen i söder, som skyddar mot de kalla havsvindarna. Här och var sticker andra enskilda berg upp och skapar speciella mikroklimat som Pardeberg, Paarl Rock och Simonsberg.

Området är varmt men blåsigt. Svala havsbrisar blåser in med välbehövlig svalka från Antarktis och bidrar till stora skillnader mellan dag- och natt-temperaturer. Men här finns en mängd olika mesoklimat och jordmåner som ger en mängd olika vinstilar. Havets påverkan avtar ju längre inåt landet man kommer (Paarl, Tulbagh och Franschoek) men här har bergen och vingårdarnas höjd en liknande effekt.

Coastal Region överlappar också delvis Boberg Region som är en övergripande ursprungsbeteckning för starkviner som kommer från Paarl, Franschhoek, Wellington och Tulbagh.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du