Filtrera & anpassa

Viner från Swartland, Sydafrika

Swartland i nordvästra delen av Coastal Region är det distrikt som det pratats mest om de senaste fem-tio åren. Här har ett gäng unga och framsynta vinmakare förvandlat vad som tidigare var Sydafrikas sädesbod till landets hetaste vindistrikt ...

Läs mer om Swartland i Sydafrika
Dölj atlas

Mer om viner från Swartland


Swartland i nordvästra delen av Coastal Region är det distrikt som det pratats mest om de senaste fem-tio åren. Här har ett gäng unga och framsynta vinmakare förvandlat vad som tidigare var Sydafrikas sädesbod till landets hetaste vindistrikt. Producenter som Eben Sadie, Mullineux (Andrea och Chris Mullineux), Lammershoek (Craig Hawkins), Callie Louw och Adi Badenhorst gör några av landets bästa viner ofta på druvsorter eller blandningar som för tankarna till Rhône (syrah, grenache, viognier, mourvèdre med flera). Men också på sydafrikanska klassiker som chenin och cinsault (ibland från mycket gamla stockar).

De bästa vinerna görs på solstekta steniga och magra jordar som svalkas av svala vindar från Atlanten. Swartlands egendomar delar en syn och en nyfikenhet vilket gjort att man tagit fram en egen kvalitetsmärkning, Swartland Independent, med stränga krav vad gäller uttag, druvsorter och miljöpåverkan. Det innebär bland annat att man bara får använda naturlig jäst, ingen tillsats av syra eller tanniner, ingen kemisk filtrering eller annan teknisk manipulation för att koncentrera eller förändra vinet.

Fram till 2015 höll man en gemensam stor fest där man testade sina egna och andras viner och hyllar distriktet. En fest som fick ge namn åt rörelsen - Swartland Revolution. Men som ett tecken på att revolutionen nu gått in i en ny evolutionär fas (och att rörelsen faktiskt påverkat hela den Sydafrikanska vinindustrin) beslutade man att 2015 var sista gången man firade Swartland Revolution. Nu fortsätter arbetet genom Swartland Independent.

 

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du