Filtrera & anpassa

Viner som kommer från Galicia

Galicia eller Galicien är Spaniens nordvästligaste region och också den blötaste, med 1 300-1 400mm regn per år. Området formas av bergskedjan Sierra dos Ancares i öst på gränsen mot Castilla y Léon, Atlanten i väster och floden Mio som regionen ...

Läs mer om Galicia i Spanien
Dölj atlas

Mer om viner från Galicia


Galicia eller Galicien är Spaniens nordvästligaste region och också den blötaste, med 1 300-1 400mm regn per år. Området formas av bergskedjan Sierra dos Ancares i öst på gränsen mot Castilla y Léon, Atlanten i väster och floden Miño som regionen delar med Portugal i söder. Området har många olika typer av jordarter men granit och skiffer är två vanliga jordmåner.

Historiskt var området viktigt redan på 1300-talet men under 1800-talets industrialisering avfolkades Galicia och vinnäringen dog ut. Men när Spanien gick med i EU började en återuppbyggnad som nu fått området att blomstra.

Vinerna påminner också en hel del om de som görs på andra sidan gränsen i Portugal - bland annat Vinho Verde. Den klart viktigaste gröna druvsorten är albariño som odlas i hela regionen. Närmare floden Miño och Portugal får den sällskap av druvorna loureira och caiño och många viner görs på blandningar av torrontès och treixadura. Det odlas också en del godello för vita viner och de röda domineras för det mesta av mencia.

Det finns fem mer eller mindre kända distrikt i Galicia. Dessa är Rias Baixas, Ribeira Sacra, Valdeorras, Ribeiro och Monterrei.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du