Filtrera & anpassa

Viner från Castilla-La Mancha, Spanien

Regionen Castilla-La Mancha Don Quixotes och Manchegoostens hemvist domineras av La Mancha DO som är Spaniens största vinområde. Det ligger på en gigantisk inlandsplatå. Här är klimatet kargt och förbjudande hett och torrt på somrarna. Området var ...

Läs mer om Castilla-La Mancha i Spanien
Dölj atlas

Mer om viner från Castilla-La Mancha


Regionen Castilla-La Mancha (Don Quixotes och Manchegoostens hemvist) domineras av La Mancha DO som är Spaniens största vinområde. Det ligger på en gigantisk inlandsplatå. Här är klimatet kargt och förbjudande hett och torrt på somrarna. Området var länge känt för att bara göra billigt bulkvin men med stora investeringar och ett par egendomar som gått i bräschen så har vinerna förvandlats från trötta och tråkiga till mjuka, fruktiga och bärdrivna med mycket smak. Och en del tillhör Spaniens bästa.

De vita vinerna domineras fortfarande av druvan som länge var världens mest planterade - airén - men den är på tillbakagång. De bästa vinerna är röda och görs på druvsorter som tempranillo (cencibel), garnacha, alicante bosuchet (garnacha tintorero), cabernet sauvignon, monastrell och bobal. Guldkornen är koncentrerat fylliga, med mjuk skön frukt och lång strukturerad eftersmak.

Av landets 15 Vino de Pagos - en särskild kvalitetsbeteckning för egendomar med rätt till egen ursprungsbeteckning eller DO - ligger åtta i Castilla-La-Mancha och de två första och mest kända Dominio de Valdepusa och Finca Élez ligger i La Mancha.

Valdepeñas är en DO som ligger inbäddad i La Mancha och här dominerar röda viner på tempranillo (cencibel) som kan vara riktigt bra. Norr om La Mancha och söder om Madrid ligger Mentrida och Mondèjar (båda DO) som båda gör rustika rödviner på cencibel, garnacha och cabernet sauvignon. De vita görs på torrontés och macabeo. Slutligen i regionens östra del på gränsen till Murcia och Valencia ligger DO Almansa som också det domineras av röda viner - men här är det monastrell som är vanligast.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du