Filtrera & anpassa

Viner som kommer från Aragon

Aragon eller Aragonien ligger öster om Navarra och Rioja och väster om Catalunya. Det är är en av de mindre kända vinregionerna och delas i två delar av floden Ebro när den flödar österut med Somontano DO i norr och de tre mindre distrikten Campo de ...

Läs mer om Aragon i Spanien
Dölj atlas

Mer om viner från Aragon


Aragon eller Aragonien ligger öster om Navarra och Rioja och väster om Catalunya. Det är är en av de mindre kända vinregionerna och delas i två delar av floden Ebro när den flödar österut med Somontano DO i norr och de tre mindre distrikten Campo de Borja, Calatayud och Cariñena i söder.

Regionen bjuder på varierande landskap och klimat med snötäckta berg i norr, gröna kullar i mellersta delarna och torra slätter i söder. Klimatet är kontinentalt men odlingarna ligger på skiftande höjder från 200 till 1 000 meter över havet och på varierande jordar. Vinbönderna över hela regionen blandar modernt och antikt - inhemska druvsorter som moristel samsas med cabernet. Därför är det svårt att generalisera om vinerna.

Investeringar i ny teknik och möjligheten att göra DO Cava har höjt kvaliteten och anseendet på vinerna. Somontano i norr har inriktat sig på internationella druvor som cabernet, merlot, pinot noir, chardonnay, chenin blanc och gewurztraminer (men också inhemska som moristel, perallada och macabeo) - och vinerna är ofta fatlagrade. Vingårdarna ligger på hög höjd med stora skillnader mellan dag/natt-temperaturer, vilket ger friska viner med bra balans mellan frukt och syra.

Campo de Borja DO och Cariñena DO delar ett extremt kontinentalt klimat som svalkas av Cierzo - en sval nordlig vind. I det förra distriktet dominerar garnacha som ger runda saftiga mjuka rödviner från “bush vines” (fritt växande vinrankor som inte är uppbundna som på de flesta andra odlingar). Men numera görs vinerna alltmer i en koncentrerad internationell stil och ibland är de också fatlagrade. I Cariñena, som fått ge namn åt druvsorten carignan (cariñena eller som den också kallas mazuelo), dominerar också röda viner på garnacha och andra blå druvor som just mazuelo och tempranillo. Man gör också en del tempranillo-cabernet-blandningar. Även i Calatayud DO dominerar röda viner på garnacha.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du