Filtrera & anpassa

Viner från Andalucia, Spanien

Andalucia eller Andalusien är Spaniens sydligaste vinregion och är för många vinälskare mest förknippat med Jerez och sherry - det mycket speciella och helt fantastiska starkvinet som funkar som underbart ackompanjemang till många tapasrätter i ...

Läs mer om Andalucia i Spanien
Dölj atlas

Mer om viner från Andalucia


Andalucia eller Andalusien är Spaniens sydligaste vinregion och är för många vinälskare mest förknippat med Jerez och sherry - det mycket speciella och helt fantastiska starkvinet som funkar som underbart ackompanjemang till många tapasrätter i Spanien.

Det är Spaniens mest befolkade region och har en brokig historia med influenser från araber, romare, fenicier, greker, vandaler, goter med flera som alla någon gång invaderat det strategiska gränslandet mellan Europa och Afrika. Här har man gjort vin sedan år 700 före vår tideräkning.

Området är hett men påverkas av två hav. I väster influeras det av Atlanten (Jerez och Sanlúcar de Barrameda), i öster runt Malaga har Medelhavet en tempererande effekt och inåt landet runt Montilla-Moriles är det hett, kargt och torrt.

Andalucia har fem distrikt med DO-status, Denominación de Origen, och det är starkvinerna som dominerar. Dessa är Jerez, Montilla-Moriles, Málaga, Sierra-Málaga och Condado de Huelva.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du