Filtrera & anpassa

Viner som kommer från Vin de France

Vin de France är en appellation i Rhne-dalen i Frankrike som producerar en mängd olika viner, både vita, röda och rosé. Området har en lång historia av vinproduktion som sträcker sig tillbaka till romartiden. Rhne-dalen har ett unikt klimat som ...

Läs mer om Vin de France i Frankrike

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Vin de France


Vin de France är en appellation i Rhône-dalen i Frankrike som producerar en mängd olika viner, både vita, röda och rosé. Området har en lång historia av vinproduktion som sträcker sig tillbaka till romartiden. Rhône-dalen har ett unikt klimat som påverkas av floden Rhône och dess bifloder, vilket ger de lokala vinerna en distinkt karaktär.

Vin de France är ett av de största vindistrikten i Rhône-dalen och omfattar en stor geografisk region. Vinerna i området är kända för sin höga kvalitet och för sin förmåga att åldras väl. De flesta av de röda vinerna är gjorda av druvsorten Syrah, medan de vita och rosévinerna vanligtvis görs av Grenache Blanc eller Viognier.

Rhône-dalen är indelad i två huvudsakliga regioner, norra och södra Rhône. Den norra delen är känd för sin produktion av Syrah-viner, som vanligtvis är mörka och kryddiga med en hög syrahalt. De mest kända vinerna i den norra Rhône-dalen är Côte-Rôtie, Hermitage och Cornas.

Den södra delen av Rhône-dalen är känd för sina blandade viner, ofta gjorda av en kombination av druvor som Grenache, Syrah och Mourvèdre. Vinerna från den södra Rhône-dalen är vanligtvis mjukare och fruktigare än vinerna från norra delen. De mest kända vinerna från den södra Rhône-dalen är Châteauneuf-du-Pape, Gigondas och Vacqueyras.

Vin de France i Rhône är också känd för sina unika vintillverkningsmetoder. Många av de lokala vinodlarna använder sig av traditionella metoder som stenkar, som är betongtankar som används för att lagra och mogna vinet. Dessa stenkar har en unik form som hjälper till att bevara vinets smak och arom.

Sammanfattningsvis är Vin de France i Rhône-dalen en spännande vinregion med en rik historia och en unik karaktär. Området är känt för sina högkvalitativa viner som åldras väl och för sina traditionella vintillverkningsmetoder. Om du är en vinälskare, så är det här området definitivt värt ett besök.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du