Filtrera & anpassa

Viner producerade i South Australia

Regionen South Australia i den södra delen av Australien är landets riktiga vincentrum med drygt 40 procent av planteringarna och de allra mest kända distrikten. Regionen ligger i landets sydöstra del, med staden Adelaide som centrum, och har ett ...

Läs mer om South Australia i Australien
Dölj atlas

Mer om viner från South Australia


Regionen South Australia i den södra delen av Australien är landets riktiga vincentrum med drygt 40 procent av planteringarna och de allra mest kända distrikten. Regionen ligger i landets sydöstra del, med staden Adelaide som centrum, och har ett varierande klimat med mycket sol och värme (hetare ju längre in i landet du kommer) men också med svalkande brisar från havet. Området har en varierande jordmån med kalkrika och järnrika depåer i Coonawarra och mer sand och lera i Barossa Valley. På många ställen är konstbevattning nödvändig.

De första vinrankorna planterades så sent som 1836-1838. Men det var framförallt på andra hälften av 1900-talet som området började visa sin potential. Inte minst genom Max Schuberts skapelse - Penfolds Grange Hermitage vars första årgång kom 1951. Grange har blivit ett ikonvin för landet - ett koncentrerat syrahdominerat vin med en fantastisk lagringspotential och som betingar priser i nivå med de bästa vinerna från exempelvis Bordeaux.

Syrah eller shiraz har också blivit regionens signaturdruva - med viner som Henschkes Hill of Grace, Torbreck The Laird och d'Arenbergs The Dead Arm Shiraz. För mer kommersiella viner så har de så kallade GSM-blandningarna (för Grenache, Syrah och Mourvèdre) blivit enormt populära hos vinkonsumenter världen över.

South Australia inkluderar en mängd viktiga distrikt som Barossa Valley, Eden Valley, Clare Valley, McLaren Vale, Adeleide Hills, Langhorne Creek, Mount Benson, Coonawarra och Padthaway.

Annars är det hårt konstbevattnade Riverland som, liksom Riverina i New South Wales, står för den största delen av South Australias produktion - men det handlar mest om bulk- och boxviner.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du