Filtrera & anpassa

Viner från Coonawarra, Australien

Nästan 40 mil söder om Adeleide i södra South Australia ligger kanske det distrikt i Australien som blivit mest känt för sina röda viner gjorda på cabernet sauvignion. Coonawarra har ett av de mest berömda terroirerna i hela Nya Världen. En ...

Läs mer om Coonawarra i Australien
Dölj atlas

Mer om viner från Coonawarra


Nästan 40 mil söder om Adeleide i södra South Australia ligger kanske det distrikt i Australien som blivit mest känt för sina röda viner gjorda på cabernet sauvignion. Coonawarra har ett av de mest berömda terroirerna i hela Nya Världen. En cigarrformad sträcka med en röd järnrik väldränerad toppjord kallad terra rossa som sträcker sig 1,5 kilometer på längden och med en varierande bredd på mellan 200 meter och 1,5 kilometer. Under denna hittar man mjuk kalksten som gör det möjligt för rötterna att tränga långt ner i jordlagren på sin jakt efter vatten och näring.

Klimatet är relativt svalt med en lång växtsäsong även om det kan steka på rätt bra under sommaren. Klimat och jordmån har visat sig perfekt för (relativt sett) strama och långlivade viner på cabernet sauvignon som påminner en del om vinerna i Bordeaux men som självklart har en rundare frukt och ibland också en touch av mynta.

Många av Australiens stora vinegendomar har etablerat sig här. Håll också utkik efter Coonawarraviner gjorda på shiraz och riesling som båda kan ge fantastiska viner härifrån.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du