Filtrera & anpassa

Viner från Eden Valley, Australien

Öster om Barossa Valley i regionen South Australia ligger Eden Valley som står för några av landets allra bästa rieslingviner - fokuserade och vibrerande friska viner med toner av lime och citrus. De första vinrankorna planterades 1847 av den ...

Läs mer om Eden Valley i Australien

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Eden Valley


Öster om Barossa Valley i regionen South Australia ligger Eden Valley som står för några av landets allra bästa rieslingviner - fokuserade och vibrerande friska viner med toner av lime och citrus. De första vinrankorna planterades 1847 av den ikoniske vinmakaren Joseph Gilbert där han startade egendomen Pewsey Vale. Men här grundades också Yalumba av Samuel Smith (1849) och Henschke av Johann Henschke (1862).

Klimatet i Eden Valley är svalare och geografin är mer kuperad (med vingårdar upp på 550 meters höjd) än i Barossa Valley vilket gjort området idealiskt för gröna druvor och vita viner (på druvor som riesling, chardonnay och sémillon). Jordmånen består mest av sand och lerblandade jordar. Men här görs också nervig och elegant shiraz (Henschkes Hill of Grace till exempel) och riktigt bra cabernet sauvignon.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du