Filtrera & anpassa

Viner från Barossa Valley, Australien

Barossa Valley är det mest kända distriktet i regionen South Australia. Distriktet ligger lite inåt i landet, alldeles väster om Eden Valley och är hjärtat i den australiensiska vinindustrin. Det var här producenter och firmor som Penfolds, Orlando ...

Läs mer om Barossa Valley i Australien
Dölj atlas

Mer om viner från Barossa Valley


Barossa Valley är det mest kända distriktet i regionen South Australia. Distriktet ligger lite inåt i landet, alldeles väster om Eden Valley och är hjärtat i den australiensiska vinindustrin. Det var här producenter och firmor som Penfolds, Orlando, Seppelt, Wolf Blass, Henschke, och Yalumba startade. Redan på 1870-talet var distriktet etablerat som en exportör av framförallt starkvin och kraftiga rödviner hem till England.

De senaste 50-åren och än idag är det de kraftiga, fruktdrivna och muskulösa shirazvinerna som dominerar (kanske världens mest intensiva viner på druvsorten) i Barossa. Inte minst genom Max Schuberts skapelse - Penfolds Grange Hermitage vars första årgång kom 1951. Grange har blivit ett ikonvin för landet - ett koncentrerat syrahdominerat vin med en fantastisk lagringspotential och som betingar priser i nivå med de bästa vinerna från exempelvis Bordeaux.

Men Barossa är också hem för en hel del riktigt bra grenache och mourvèdre och så kallade GSM-blandningar (efter grenache, syrah och mourvèdre).

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du