Filtrera & anpassa

Viner från Adelaide Hills, Australien

Adeleide Hills i South Australia ligger söder om Barossa Valley och nära havet. Området hade en första guldperiod under 1870-talet men när den allmänna smaken gick mot starkviner så började vingårdarna sakta ersättas av andra fruktträd. Klimatet var ...

Läs mer om Adelaide Hills i Australien
Dölj atlas

Mer om viner från Adelaide Hills


Adeleide Hills i South Australia ligger söder om Barossa Valley och nära havet. Området hade en första guldperiod under 1870-talet men när den allmänna smaken gick mot starkviner så började vingårdarna sakta ersättas av andra fruktträd. Klimatet var helt enkelt för svalt för starkviner.

Med början på 1970-talet och under de senaste decennierna så har emellertid intresset för svalare klimat ökat enormt och därmed är också Adeleide Hills ett av de hetaste distrikten i hela Australien.  Det var Brian Croser på Petaluma som var drivande och hans chardonnayviner har varit bland de bästa i hela Australien.

Jordmånen består av sandblandad lera, järnrika jordar och en hel del kalksten och druvstockar är planterade på mellan 400 till 700 meters höjd - en kombination som visat sig vara idealisk för just chardonnay, pinot noir och sauvignon blanc. Men här görs också fin riesling och en del bra cabernet franc.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du