Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Krásná Hora La Blanca 2021
Våra kunder tycker

Krásná HoraLa Blanca 2021

Ekologisk

Tjeckien, Moravia, 750 ml, 11,5%

Druvorna till La Blanca skördades för hand där 40% av dem får jäsa med skalen från dag 10 till dag 25 i stora öppna fat. 50% jästes i tanken och 10% i använda 500-liters fat.   Lagring på jästfällningen i 3 månader.   40% Riesling 20% Sauvignon Blanc 20% Pinot Blanc 10% Gewürztraminer 10% Ne···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

Doften bjuder på fruktiga aromer av gula plommon och apelsinskal med nyanser av blommor, örter och citrus.   I smaken balanseras de fruktiga tonerna upp av en frisk syra och de mjukaste tanninerna som skapar en förtjusande motsättning här mellan elegansen som kommer från den lägre alkoholnivån och rikedomen som kommer från jäsning med skalen.       Naturvin från Byracka Vin.

Drickes
2023-2023
Alkoholhalt
11,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Sockerhalt
1,2 g/l

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Krásná Hora är en prisbelönt vinproducent från Moravia i Tjeckien, som har gjort sig känt för sin högkvalitativa produktion av vita och röda viner. Företaget ligger i byn Krásné B?Tezno i den södra delen av vinregionen Moravia, som är en av de två största vinregionerna i Tjeckien.

Vinodlingarna på Krásná Hora sträcker sig över en yta på mer än 60 hektar och är belägna på sluttningarna av kullarna i området. Här odlas främst druvsorterna Grüner Veltliner, Riesling, Sauvignon Blanc, Pinot Blanc, Pinot Gris, Chardonnay och Pinot Noir. Produktionen är ekologisk och följer en hållbarhetstänkande filosofi.

Krásná Hora grundades 1998 och har sedan dess etablerat sig som en av de mest innovativa vinproducenterna i Tjeckien. Företaget har vunnit flera utmärkelser för sin produktion, bland annat 'Wine of the Year' vid International Wine Challenge i London och 'Best White Wine' vid Czech Wine Salon.

Utöver sin produktion av högkvalitativa viner erbjuder Krásná Hora även vinprovningar och guidade turer i sina vinodlingar och produktionslokaler. Här har besökare möjlighet att lära sig mer om företagets filosofi och arbetssätt, samtidigt som de får smaka på några av de bästa vinerna som Tjeckien har att erbjuda.

Krásná Hora är en vinproducent som ständigt strävar efter att förbättra sin produktion och leverera högkvalitativa viner som speglar terroiren i Moravia. Med sin innovativa filosofi och sitt hållbarhetstänkande har företaget positionerat sig som en av de främsta vinproducenterna i Tjeckien.

https://www.krasnahora.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du