Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Cave de Ribeauville Riesling Alsace Ribeauville Collection 2019

Cave de RibeauvilleRiesling Alsace Ribeauville Collection 2019

Ekologisk

Frankrike, Alsace, 750 ml, 13,5%

Det är inte för inte som Riesling ofta kallas för kungen av Alsace! Ribeauvillé är ett av Frankrikes modernaste kooperativ. Vin har odlats på Ribeauvillés fält sedan de benediktinska munkarna började odla marken i början av medeltiden.   2011 utsåg Revue du Vin de France, Frankrikes mest betydande ···

Styckvis

199 kr

/flaska
Låda (12 st)

2 388 kr

Årgång

2019

Druvor

Riesling

Smaknotering

Denna Riesling från Ribeauville kännetecknas av en intensiv boquet av ung frukt och en ton av mineral. Smaken är intensiv och rik av gula äpplen, ananas och citrusskal perfekt balanserad med en trevlig friskhet.

Drickes
2023-2026
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Så tycker experterna

Decanter
95p "Exceptional."


The petrol- and aniseed-filled bouquet of this immaculate wine leads into an intensely flavoured palate. It's beautifully balanced and poised, with delicate fruit sweetness buttressed by minerally, juicy, filigreed acidity. It seduces as it sings and has the grapefruit-filled length and line of Riesling that only the utmost echelon achieves. Exceptional.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Det är inte för inte som Riesling ofta kallas för kungen av Alsace! Ribeauvillé är ett av Frankrikes modernaste kooperativ. Vin har odlats på Ribeauvillés fält sedan de benediktinska munkarna började odla marken i början av medeltiden.

 

2011 utsåg Revue du Vin de France, Frankrikes mest betydande vintidsskrift Ribeauvillé till Frankrikes bästa kooperativ. Det var frukten av flera års hårt arbete av vinbönderna i Ribeauvillé och Denis Dubourdieu, professor i önologi vid universitetet i Bordeaux och ägare till Sauternes Doisy-Daëne Castle.

Producenten

Kooperativet Cave de Ribeauville startade år 1895 efter att Tyskland annekterat Alsace. Flera franska vinbönder gick då samman för att bevara sin franska vintradition och hjälpa varandra med att förbättra arbetet i vingårdarna. Sedan dess har arbetet fortsatt i samma anda genom generationerna, och Cave de Ribeauville kan idag stoltsera med att vara Frankrikes äldsta kooperativ. Egendomens vingårdar omfattar 265 hektar i Ribeauvillés omnejd. Inom kooperativet arbetar 40 vinodlare och totalt är det 110 aktiva medlemmar som samarbetar med produktion och försäljning. 

http://alsace.vins-ribeauville.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du