Filtrera & anpassa

Viner från Moravia, Tjeckien

Moravia, den östra delen av Tjeckien, är ett mat- och vindistrikt som ofta underskattas av resenärer som besöker landet. Men för dem som upptäcker regionen är det en kulinarisk och vinologisk upplevelse som de aldrig kommer att glömma.Moravia ...

Läs mer om Moravia i Tjeckien

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Moravia


Moravia, den östra delen av Tjeckien, är ett mat- och vindistrikt som ofta underskattas av resenärer som besöker landet. Men för dem som upptäcker regionen är det en kulinarisk och vinologisk upplevelse som de aldrig kommer att glömma.

Moravia producerar en mängd olika druvsorter, inklusive Müller-Thurgau, Grüner Veltliner och Riesling, men den mest framträdande druvan i området är Veltlínské zelené, mer känd som Grüner Veltliner. Denna druva trivs i Moravias kalla klimat och ger ett vin som är friskt, fruktigt och aromatiskt med en uppfriskande syra.

Förutom Grüner Veltliner är Moravia också känt för sin produktion av Frankovka, en röd druva som ger viner med mjuka tanniner och röda fruktaromer. Moravias viner har fått allt mer uppmärksamhet från internationella kritiker, och många vinproducenter i regionen har börjat satsa på hög kvalitet och hållbarhet i sin produktion.

Men Moravia handlar inte bara om vin. Regionen är också känd för sin fantastiska mat. Maten i Moravia är rustik och välsmakande, med en rad traditionella rätter som ofta tillagas i lergrytor eller på träkol. En populär rätt är Moravský vrabec, en stek av fläskkarré och grisfötter med surkål och knödel. Andra lokala specialiteter inkluderar tjeckiska piroger fyllda med ost, svamp eller kött, samt smörstekt bröd med vitlök och örter.

Moravia har också många lokala bryggerier som erbjuder en mängd olika ölsorter, inklusive mörkt lager, pilsner och weissbier. Dessa ölsorter passar väl till maten i regionen och kan avnjutas i en av de många traditionella krogarna och ölstugorna som finns i Moravia.

Så om du vill upptäcka en annan sida av Tjeckien, bortom det klassiska turistmålet Prag, är Moravia definitivt värt ett besök. Här kan du njuta av fantastiskt vin, läcker mat och en autentisk tjeckisk upplevelse.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du