Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
dArenberg The Lucky Lizard Chardonnay, d

dArenberg The Lucky Lizard Chardonnay, d'Arenberg, Adelaide Hills 2015

Australien, Adelaide Hills, 750 ml, 12,7%

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2015

Alkoholhalt
12,7%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

JamesHalliday
91/100

Fermented and matured in used French oak for 7 months. It has well above average complexity and length, with savoury grapefruit pith an juice to the fore. A year or two in the cellar wouldn't go amiss.

ForlagetSMAG
17,5/20

Stram, præcis, træfri Chardonnay fjernt fra tidligere tiders overbuttede og oversøde australske Chardonnay’er, denne her er elegant, streng, tør og med citrus/syre, der fremhæver den kølige friskhed. En mere end glimrende madvin uden pjat og tropisk kæleri.

Kundbetyg

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Producenten

d'Arenberg är en av de historiskt sett viktigaste vinproducenterna i Australien. 1912 köpte Joseph Osborne en redan väl etablerad vingård på kullarna precis norr om McLaren Vale. Joseph's son, Frank, Byggde d'Arenberg's källare 1927. År 1943 var det dags för Frank's son, d'Arry, att börja arbeta på at d'Arenberg och 1957 buteljerades hans första berömda ”diagonal red stripe labelled wines”.

Under 60-talet hade d'Arenbergs viner nått kultstatus bland vinälskare och kritiker. Fram på 70-talet hade vinerna nått en signifikant internationellt erkännande. d'Arry's son, Chester, är fjärde generationen som tog över styret av företaget 1984. Han påbörjade genast en renovering av de 70 år gamla källarna och vingårdarna från slutet av 1800-talet. 1990 fick Chester utmärkelsen McLaren Vale Bushing King, som är ett pris som tilldelas den som tillverkar det bästa bordsvinet i McLaren Vale.

Vinmakarfilosofin på d'Arenberg är minimal behandling av druvorna samt en mycket varsam tillverkningsprocess. Till de röda vinerna, som kommer från mycket gamla rankor, används en Demoisy-avstjälkare, med stora valsar som gör det möjligt för ett stort antal druvor att passera igenom utan att skadas. Jäsningsprocessen sker i stora vaxbeklädda cementtankar. Den jästa frukten pressas genom en basket-press från 1800-talet. Standardvinerna lagras på nya och gamla franska och amerikanska ekfat i nio till 22 månader. Reserve-vinerna lagras 24 månader på ek.

http://www.darenberg.com.au/

Karta