Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Vollenweider Wolfer Goldgrube Riesling Spätlese Feinherb 2014
Våra kunder tycker

Weingut VollenweiderWolfer Goldgrube Riesling Spätlese Feinherb 2014

Tyskland, Mosel, 750 ml, 11%

Goldgrube är tillsammans med Steffensberg och Shimbock en av Vollenweiders tre grand cru-lägen med vinstockarna med en ålder på upp till 100 år. Wolfer Goldgrube och är bokstavligen det typiska vinet från denna sluttning, med ett rikt spektrum av smaker som inkluderar tropisk frukter, ett komplext d···

Styckvis

249 kr

/flaskaOrd. pris 319 kr
Låda (6 st)

1 494 kr

Ord. pris 1 914 kr
Årgång

2014

Druvor

Riesling

Smaknotering

Intensiv doft som visar upp lätt mogna toner av persika och ananas tillsammans med petroleum, honung och nyanser av vilda örter, flintiga toner och ingefära. Smaken är även den kraftfull med en pigg syra som balanserar den tidliga men inte påträngande sötman och den fruktiga aromerna av gul frukt, citrus och ingefära som ligger längre i den mycket lång eftersmaken.

Drickes
2023-2040
Alkoholhalt
11%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Sockerhalt
11 g/l

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

1999 infriade den Schweiz-födde Daniel Vollenweider sin dröm: - Att driva sitt eget vinhus och odla rieslingviner som är kristallklara och utan krusiduller men samtidigt sensuella och frejdiga.

 

Vad som började med nära inpå tomma fickor men med en överväldigande passion och en äga på 2,5 tunnland i den halvglömda ”Wolfer Goldgrube”, vilken är en av de mest erkända delarna av den mellersta delen av Moseldalen har idag ett högt renommé värld över.

De nuvarande ca. 12,4 tunnland vingårdar som återfinns runt den en gång världsberömda vinhandelsstaden Traben-Trarbach ligger på branta eller extremt branta sluttningar täcks av oförädlade riesling-rankor som hör till de allra bästa i regionen.

 

Daniels Filosofi är att bevara och hedra historien om  Mosel-, Saar- och Ruwer-traditionen som de idag är en del av.

https://weingut-vollenweider.de/en/estate/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du