Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Vollenweider Tscheil Sekt Brut Nature
Våra kunder tycker

Weingut VollenweiderTscheil Sekt Brut Nature

Tyskland, Mosel, 750 ml, 12%

Tschiel - ett romantiskt ord för himlen, är namnet på Daniel Vollenweider första mousserande vin. Till skillnad från hans övriga viner så är det inte en riesling utan en kombination av den känsliga fruktigheten av pinot blanc och kraften och krämigheten från chardonnay. 

Styckvis

249 kr

/flaskaOrd. pris 269 kr
Låda (6 st)

1 494 kr

Ord. pris 1 614 kr
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

Doften visar upp en elegant ton av vita bär och torkat apelsinskal. Smaken är frisk, fräsch och livlig där den fina frukten och den sublima elegansen harmoniserar perfekt med den kraftfulla moussen och de nyanserat krämiga och jästiga nyanserna.

Drickes
2023-2026
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Sockerhalt
0,1 g/l

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

1999 infriade den Schweiz-födde Daniel Vollenweider sin dröm: - Att driva sitt eget vinhus och odla rieslingviner som är kristallklara och utan krusiduller men samtidigt sensuella och frejdiga.

 

Vad som började med nära inpå tomma fickor men med en överväldigande passion och en äga på 2,5 tunnland i den halvglömda ”Wolfer Goldgrube”, vilken är en av de mest erkända delarna av den mellersta delen av Moseldalen har idag ett högt renommé värld över.

De nuvarande ca. 12,4 tunnland vingårdar som återfinns runt den en gång världsberömda vinhandelsstaden Traben-Trarbach ligger på branta eller extremt branta sluttningar täcks av oförädlade riesling-rankor som hör till de allra bästa i regionen.

 

Daniels Filosofi är att bevara och hedra historien om  Mosel-, Saar- och Ruwer-traditionen som de idag är en del av.

https://weingut-vollenweider.de/en/estate/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du