Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Filtrera & anpassa

Viner från Adelaide Hills, Australien

Adeleide Hills i South Australia ligger söder om Barossa Valley och nära havet. Området hade en första guldperiod under 1870-talet men när den allmänna smaken gick mot starkviner så började vingårdarna sakta ersättas av andra fruktträd. Klimatet var ...

Läs mer om Adelaide Hills i Australien
Det finns fler viner i Premium!

Här hittar du de bästa vinerna från de bästa producentera.

Hämta Premiumviner
Dölj atlas

Mer om viner från Adelaide Hills


Adeleide Hills i South Australia ligger söder om Barossa Valley och nära havet. Området hade en första guldperiod under 1870-talet men när den allmänna smaken gick mot starkviner så började vingårdarna sakta ersättas av andra fruktträd. Klimatet var helt enkelt för svalt för starkviner.

Med början på 1970-talet och under de senaste decennierna så har emellertid intresset för svalare klimat ökat enormt och därmed är också Adeleide Hills ett av de hetaste distrikten i hela Australien.  Det var Brian Croser på Petaluma som var drivande och hans chardonnayviner har varit bland de bästa i hela Australien.

Jordmånen består av sandblandad lera, järnrika jordar och en hel del kalksten och druvstockar är planterade på mellan 400 till 700 meters höjd - en kombination som visat sig vara idealisk för just chardonnay, pinot noir och sauvignon blanc. Men här görs också fin riesling och en del bra cabernet franc.