Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Krohn Late Bottled Vintage Port (LBV) 2016

KrohnLate Bottled Vintage Port (LBV) 2016

Portugal, Douro, 750 ml, 20%

Ett av världens mest klassiska fortifierade viner, portvinet, som med all sin imponerande historia och storslagna ursprung har en given plats i alla välfyllda vinkylar. Det är kanske lätt att glömma bort hur många användningsområden portvin har när det kommer till att lyfta söta och salta anrättning ···

Styckvis

279 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 674 kr

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

Doften är stor och intensivt fruktig med inslag av choklad, nötter, mörka körsbär, plommon och kryddor. Smaken är söt, fyllig och fruktig med toner av av russin, torkad frukt och kryddor med markerad syra och lång eftersmak.

Drickes
2023-2040
Alkoholhalt
20%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
14-16ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ett av världens mest klassiska fortifierade viner, portvinet, som med all sin imponerande historia och storslagna ursprung har en given plats i alla välfyllda vinkylar. Det är kanske lätt att glömma bort hur många användningsområden portvin har när det kommer till att lyfta söta och salta anrättningar till nästa nivå; dels är det en given följeslagare till pepparkakorna med blå- och grönmögelost på julbordet, men även till resten av ostbrickan med dess söta marmelader, kraftfulla chokladdesserter, crème brûlée och äppelpaj. För den som uppskattar cigarr är också portvinet en uppskattad kamrat. En Late Bottled Vintage Port (LBV) - till skillnad från en Vintage Port - deklareras senare under året och lagras på fat i 4-6 år innan buteljering. Det resulterar i att vinerna mognar betydligt tidigare och är fruktigare i stilen än en årgångsport. Krohn’s LBV buteljeras utan vare sig filtrering eller klarning och man rekommenderas därför att dekantera bort fällningen i viner. En öppnad flaska håller i 2-3 veckor, ibland längre om det förvaras kallt.

Producenten

De två norska  herrarna Theodor Wiese och Dankert Krohn grundade denna firma i mitten av 1800-talet. 1865 blev firman Wiese & Krohn. När de kommit upp i åren slog de sig samman  med Edmundo Falcão som hade betydligt mer kunskap om portvinsfamställning än de själva. Edmundo tog ensam över verksamheten 1937 och i dag är det hans släkt som driver firman vidare.  1989 köpte man sin nuvarande  quinta, Quinta Retiro Novo som med sina 28 ha är bas för firman. Denna lilla familjefirma producerar främst Colheita och Late Bottled Vintage Port (LBV)
http://www.krohn.pt/engine.php?cat=36
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du