Filtrera & anpassa

Viner producerade i Macon

Macon är ett av de mest kända vindistrikten i Bourgogne, Frankrike, känt för sina högkvalitativa vita och röda viner. Det ligger i den södra delen av Bourgogne, strax söder om Cote dOr, och sträcker sig över en yta på mer än 6 000 hektar.Vingårdarna ...

Läs mer om Macon i Frankrike
Dölj atlas

Mer om viner från Macon


Macon är ett av de mest kända vindistrikten i Bourgogne, Frankrike, känt för sina högkvalitativa vita och röda viner. Det ligger i den södra delen av Bourgogne, strax söder om Cote d'Or, och sträcker sig över en yta på mer än 6 000 hektar.

Vingårdarna i Macon är kända för att odla fruktiga och friska druvor, främst chardonnay och gamay, som används för att producera viner med en utmärkt balans av fruktighet och syra. Regionen är också känd för sina mousserande viner, som framställs genom den traditionella champagnemetoden.

Vinerna från Macon utmärks av sin subtila mineralitet och uttrycksfulla fruktighet. De vita vinerna har en karakteristisk smak av citrusfrukter och vita blommor, medan de röda vinerna har en kryddig smak med inslag av röda bär. Vinerna från Macon kan njutas unga, men också åldras väl.

För att garantera högsta kvalitet och upprätthålla regionens vintraditioner, följer vinproducenterna i Macon strikta regler och riktlinjer för hur druvorna ska odlas och vinet ska tillverkas. Vinerna är klassificerade som en del av de större Mâcon Villages appellationerna och produceras enligt specifika krav gällande druvsorter, vinmakningstekniker och lagring.

Macon är också en populär turistdestination för vinälskare som vill upptäcka regionens rika vintradition och vackra landskap. Besökare kan njuta av vinprovningar och rundvandringar på vingårdar och vinkällare i området, samt upptäcka de historiska byarna och slotten längs vinrutorna.

Sammanfattningsvis är Macon en välkänd del av Bourgognes vinregion, känd för sina högkvalitativa vita och röda viner. Vinerna från distriktet utmärks av sin subtila mineralitet och uttrycksfulla fruktighet, och är mycket uppskattade av vinälskare världen över. Regionen är också en populär turistdestination som lockar besökare med sitt rika kulturarv och sina vackra landskap.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du