Filtrera & anpassa

Viner från Saint-Julien, Frankrike

Precis söder om Pauillac och norr om centrala Médoc/Haut-Médoc ligger Saint-Julien - en av de sex kommundistrikten för rött vin i Méoc/Haut-Médoc. Saint Julien kan inte skryta med några premier grand cru-slott men däremot har området flera ...

Läs mer om Saint-Julien i Frankrike
Dölj atlas

Mer om viner från Saint-Julien


Precis söder om Pauillac och norr om centrala Médoc/Haut-Médoc ligger Saint-Julien - en av de sex kommundistrikten för rött vin i Méoc/Haut-Médoc. Saint Julien kan inte skryta med några premier grand cru-slott men däremot har området flera toppegendomar och inte mindre än 11 klassificerade slott. Distriktet är känt för att vara det där vinernas kvalitet är jämnast från år till år.

Jordmånen i Saint Julien är ganska homogen med samma djupa grusbäddar som de man hittar i Pauillac och Saint-Estèphe men inte med samma järninnehåll som i Pauillac. Cabernet sauvignon är den dominerande druvsorten (50-70 procent) följt av merlot, cabernet franc, malbec och petit verdot.

Vinerna kombinerar kraften och styrkan hos Pauillac med finessrikedomen hos Margaux och standarden är generellt sett mycket hög. I Saint Julien gör man viner med fyllig mörk frukt parat med mjuka men tydliga tanniner och lång eftersmak med inslag av ceder, kryddor och tobak. Men stilarna varierar förstås från egendom till egendom och några gör lättare viner som är drickklara tidigare än andra.

De röda vinerna görs på traditionellt sätt med jäsning på rostfritt stål, cementtankar, keramiska tankar eller på träkar. Antingen med naturlig eller tillsatt jäst. Så gott som alla röda viner av kvalitet lagras en tid på klassiska franska ekfat (normalt mellan 6-20 månader).

De klassificerade egendomarna är: Château Ducru-Beaucaillou (2a cru), Château Gruaud Larose (2a cru), Château Léoville Barton (2a cru), Château Léoville Las Cases (2a cru), Château Léoville Poyferré (2a cru), Château Lagrange (3e cru), Château Langoa Barton (3e cru), Château Beychevelle (4e cru),  Château Talbot (4e cru), Château Branaire-Ducru (4e cru) och Château Saint-Pierre (4e cru). De fyra förstnämnda har en särställning och räknas till de så kallade ”super seconds” - andra cruer som presterar på eller på gränsen till premier cru status.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du