Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Filtrera & anpassa

Viner från Barossa Valley, Australien

Barossa Valley är det mest kända distriktet i regionen South Australia. Distriktet ligger lite inåt i landet, alldeles väster om Eden Valley och är hjärtat i den australiensiska vinindustrin. Det var här producenter och firmor som Penfolds, Orlando ...

Läs mer om Barossa Valley i Australien
Det finns fler viner i Premium!

Här hittar du de bästa vinerna från de bästa producentera.

Hämta Premiumviner
Dölj atlas

Mer om viner från Barossa Valley


Barossa Valley är det mest kända distriktet i regionen South Australia. Distriktet ligger lite inåt i landet, alldeles väster om Eden Valley och är hjärtat i den australiensiska vinindustrin. Det var här producenter och firmor som Penfolds, Orlando, Seppelt, Wolf Blass, Henschke, och Yalumba startade. Redan på 1870-talet var distriktet etablerat som en exportör av framförallt starkvin och kraftiga rödviner hem till England.

De senaste 50-åren och än idag är det de kraftiga, fruktdrivna och muskulösa shirazvinerna som dominerar (kanske världens mest intensiva viner på druvsorten) i Barossa. Inte minst genom Max Schuberts skapelse - Penfolds Grange Hermitage vars första årgång kom 1951. Grange har blivit ett ikonvin för landet - ett koncentrerat syrahdominerat vin med en fantastisk lagringspotential och som betingar priser i nivå med de bästa vinerna från exempelvis Bordeaux.

Men Barossa är också hem för en hel del riktigt bra grenache och mourvèdre och så kallade GSM-blandningar (efter grenache, syrah och mourvèdre).