Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Fritz Ekkehard Huff Schwabsburger Riesling 2016

Vad tyckte du?

Weingut Fritz Ekkehard Huff Schwabsburger Riesling 2016

Tyskland, Rheinhessen, 750 ml, 13%

Nu årgång från Winefinderfavoriten Huff! Det här är ett snäpp upp från Winegut Huffs härliga instegsriesling. Schwabsburg tillhör de där orterna som borde vara mer känd. Här vinrankorna är planterade på röd skifferjord mellan Oppenheim och Nackenheim i närheten av Rhein - och läget är lite svalare o ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Riesling

Smaknotering

Ljust gul med gröna nyanser. Doften är ung och fräsch med inslag av citrus, mineral, äpple, flinta och lite rök. Smaken är ung och mycket frisk med en druvtypisk fräschör och toner av citrus, äpple, persika, mineral och rök. Lång läcker välbalanserad avslutning. 

Drickes
2019-2023
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Lufta vinet
30 minuter

Så tycker experterna

Dina Viner
91 (++!) p "Ett ungt, friskt vin med klingande ren frukt."

"Ett ungt, friskt vin med klingande ren frukt, härlig balans, läcker syra och inslag av grapefrukt, pomelo, äpple, våt sten, blommor och mineraler. Drick 18-26."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Nu årgång från Winefinderfavoriten Huff! Det här är ett snäpp upp från Winegut Huffs härliga instegsriesling. Schwabsburg tillhör de där orterna som borde vara mer känd. Här vinrankorna är planterade på röd skifferjord mellan Oppenheim och Nackenheim i närheten av Rhein - och läget är lite svalare och blåsigare än vingårdarna närmare floden. Ortsläget ger därfär otroligt fräscha och friska viner med en läcker ton av äpplen, citrus och persika med fin lagringspotential. 

Producenten

Familjeegendomen Weingut Fritz Ekkehard Huff har odlat vin sedan 1700-talet men idag är det den unga dynamiska duon och paret Christine Huff & Jeremy Bird-Huff som driver egendomen med hjälpa av Christines föräldrar (pappan sköter vingårdarna och mamman de kommersiella bitarna). 

Man har 8 hektar i Nierstein och Schwabsburg i Rheinhessen och fokuserar förstås på att göra fantastisk riesling från lägen som Schloss Schwabsburg, Pettenthal och Orbel. Men man gör även vin på druvsorter som spätburgunder (pinot noir), weissburgunder (pinot gris), scheurebe och grauburgunder (pinot gris).

Eftersom Jeremy Bird-Huff kommer från Nya Zeeland så har man nu även börjat experimentera med sauvignon blanc. 

Christine och Jeremy tillhör båda "Generation Riesling" och var två av de som imponerade mest på oss vid årets Prowein - världens största vinmässa. Generation Riesling är en sammanslutning för unga tyska vinmakare (man får bara var med till dess att man är 35) och som framförallt fokuserar på att föra fram världens bästa gröna druvsort - riesling!