Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Fritz Ekkehard Huff Pettenthal Riesling Trocken 2022

Weingut Fritz Ekkehard HuffPettenthal Riesling Trocken 2022

Tyskland, Rheinhessen, 750 ml, 12,5%

Pettentahl är kanske Huffs finaste och mest eleganta vin och kommer från det mest kända och ansedda läget i det större geologiska området som kallas för Roter Hang i Nierstein. Här består jorden förutom av skiffer och röd kalksten även av mer röd sandsten och slamsten. Läget med en fin exponering n···

Styckvis

349 kr

/flaska
Låda (6 st)

2 094 kr

Årgång

2022

Druvor

Riesling

Smaknotering

Ännu något sluten doften med fruktiga inslag av ananas, persika och päron som ackompanjeras av nyanser av petrolium och mineral. Smaken är även den mycket ung och visar upp sin karaktäristiska och tydliga syra som tillsammans med de fruktiga tonerna av exotiska frukter och päron bjuder på ett vackert samspel där det i eftersmaken träder fram lävkra nyanser av petrolium och mineral. Ge den ett par år i källaren och du kommer att bjudas på en fantastisk riesling!

Drickes
2026-2040
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

James Suckling
94p "Needs some time in the bottle or aeration in the glass to give its best."

Complex nose of pineapple, white peach and allspice with a touch of rose hips. On the medium-bodied palate this has plenty of structure in spite of the moderate acidity. Impressive power at the long, compact finish. Needs some time in the bottle or aeration in the glass to give its best. Drinkable now, but best from 2025.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Familjeegendomen Weingut Fritz Ekkehard Huff har odlat vin sedan 1700-talet men idag är det den unga dynamiska duon och paret Christine Huff & Jeremy Bird-Huff som driver egendomen med hjälpa av Christines föräldrar (pappan sköter vingårdarna och mamman de kommersiella bitarna). 

Man har 8 hektar i Nierstein och Schwabsburg i Rheinhessen och fokuserar förstås på att göra fantastisk riesling från lägen som Schloss Schwabsburg, Pettenthal och Orbel. Men man gör även vin på druvsorter som spätburgunder (pinot noir), weissburgunder (pinot gris), scheurebe och grauburgunder (pinot gris).

Eftersom Jeremy Bird-Huff kommer från Nya Zeeland så har man nu även börjat experimentera med sauvignon blanc. 

Christine och Jeremy tillhör båda "Generation Riesling" och var två av de som imponerade mest på oss vid årets Prowein - världens största vinmässa. Generation Riesling är en sammanslutning för unga tyska vinmakare (man får bara var med till dess att man är 35) och som framförallt fokuserar på att föra fram världens bästa gröna druvsort - riesling!

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du