Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Fritz Ekkehard Huff Rabenturm Riesling Trocken 2022

Weingut Fritz Ekkehard HuffRabenturm Riesling Trocken 2022

Tyskland, Rheinhessen, 750 ml, 12,5%

Rabenturm är ett av de bästa lägena i Schwabsburg och en del av den större Schloss Schwabsburg men Christine och Jeremy tycker vinerna härifrån är så karaktäristiska att de bör buteljeras för sig. Vingårdens gamla vinstockar (50 år) växer på en stening röd kalkrik ler- och skifferjord som är stenig···

Styckvis

369 kr

/flaska
Låda (6 st)

2 214 kr

Årgång

2022

Druvor

Riesling

Smaknotering

Mycket ung och frisk doft av grönt äpple, vit persika som samsas med nyanser av örter och mineral. Smaken är ännu väldigt ung och frisk med mängder av citrusfrukt och persikotoner. Ge den några år i källaren så att fruktigheten och petroliumtonerna får träda fram så kommer du ha en storslagen riesling med en komplext rökig och kryddig mineralton.

Drickes
2026-2040
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

James Suckling
95p "If you ever wondered why the vineyards around Nierstein in Rheinhessen have a special reputation this magnificent dry riesling shows you why"

If you ever wondered why the vineyards around Nierstein in Rheinhessen have a special reputation this magnificent dry riesling shows you why. The wide spectrum of citrus, wild herb and licorice aromas are just the beginning. Only medium-bodied but seriously concentrated with stacks of wet stone minerality this gently powers its way off into the distance. Drink or hold.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Familjeegendomen Weingut Fritz Ekkehard Huff har odlat vin sedan 1700-talet men idag är det den unga dynamiska duon och paret Christine Huff & Jeremy Bird-Huff som driver egendomen med hjälpa av Christines föräldrar (pappan sköter vingårdarna och mamman de kommersiella bitarna). 

Man har 8 hektar i Nierstein och Schwabsburg i Rheinhessen och fokuserar förstås på att göra fantastisk riesling från lägen som Schloss Schwabsburg, Pettenthal och Orbel. Men man gör även vin på druvsorter som spätburgunder (pinot noir), weissburgunder (pinot gris), scheurebe och grauburgunder (pinot gris).

Eftersom Jeremy Bird-Huff kommer från Nya Zeeland så har man nu även börjat experimentera med sauvignon blanc. 

Christine och Jeremy tillhör båda "Generation Riesling" och var två av de som imponerade mest på oss vid årets Prowein - världens största vinmässa. Generation Riesling är en sammanslutning för unga tyska vinmakare (man får bara var med till dess att man är 35) och som framförallt fokuserar på att föra fram världens bästa gröna druvsort - riesling!

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du