Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Fritz Ekkehard Huff Orbel Riesling Trocken 2022

Weingut Fritz Ekkehard HuffOrbel Riesling Trocken 2022

Tyskland, Rheinhessen, 750 ml, 13%

Orbel är en av de välkända "Grosse-Gewächs"-appelationerna på Roter Hang - den geologiska formation som även inkluderar Pettenthal. Christine Huff kan dock inte kalla vinerna för Grosses Gewächs eftersom hon ännu inte är medlem i VDP - organisationen bakom klassificeringen. Men marken är förstås de···

Styckvis

299 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 794 kr

Årgång

2022

Druvor

Riesling

Smaknotering

Frisk och genrös doften med fruktiga vit persika, päron och lime med nyanser av färska örter och mineral. Smaken är mycket frisk och ännu väldigt ung där den tydliga syra kommer att bli en perfekt pelare för att lyfta fram fruktigheten som kmmer att komma fram efter några år i källaren.

Drickes
2026-2040
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

James Suckling
94p "Impressive depth at the stony finish. Only from old vines."

Still quite closed, but the wild herb aromas of this single-vineyard dry riesling are already striking. Sleek and racy, yet compact and well-structured on the medium-bodied palate. Impressive depth at the stony finish. Only from old vines. Try to be patient. Drinkable now, but best from 2025. Screw cap.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Familjeegendomen Weingut Fritz Ekkehard Huff har odlat vin sedan 1700-talet men idag är det den unga dynamiska duon och paret Christine Huff & Jeremy Bird-Huff som driver egendomen med hjälpa av Christines föräldrar (pappan sköter vingårdarna och mamman de kommersiella bitarna). 

Man har 8 hektar i Nierstein och Schwabsburg i Rheinhessen och fokuserar förstås på att göra fantastisk riesling från lägen som Schloss Schwabsburg, Pettenthal och Orbel. Men man gör även vin på druvsorter som spätburgunder (pinot noir), weissburgunder (pinot gris), scheurebe och grauburgunder (pinot gris).

Eftersom Jeremy Bird-Huff kommer från Nya Zeeland så har man nu även börjat experimentera med sauvignon blanc. 

Christine och Jeremy tillhör båda "Generation Riesling" och var två av de som imponerade mest på oss vid årets Prowein - världens största vinmässa. Generation Riesling är en sammanslutning för unga tyska vinmakare (man får bara var med till dess att man är 35) och som framförallt fokuserar på att föra fram världens bästa gröna druvsort - riesling!

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du