Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Fritz Ekkehard Huff Nierstien vom Rotliegenden 2021

Weingut Fritz Ekkehard HuffNierstien vom Rotliegenden 2021

Tyskland, Rheinhessen, 750 ml, 13%

Namnet Rotliegenden kommer av de röda skifferjordarna (Rotliegendes) i Rheinhessen och är egentligen ett gammalt gruvarbetaruttryck som beskriver de ca 280 miljoner år gamla rödaktiga klipporna i Rheinhessen runt Roter Hang. Detta vin kommer från just dessa branta sluttningar i Nierstein och skörda···

Styckvis

199 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 194 kr

Årgång

2021

Druvor

Riesling

Smaknotering

Klassisk toner i doften av gröna päron, persika och lime med nyanser av nykrossad flinta och rök. Smaken karaktäriseras av en ung, frisk och fräsch ton med massor av citrusfrukt och persikotoner som övergår till en eftersmak med en komplex och rökig mineralton.

Drickes
2024-2035
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

James Suckling
93p "Wonderful white peach and rose hip aromas pour from the glass"

Wonderful white peach and rose hip aromas pour from the glass of this barely medium- bodied dry riesling that has good concentration and the elegance we expect from this famous commune. Long stony finish with just a whisker of oak character. Drink or hold. Screw cap.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Familjeegendomen Weingut Fritz Ekkehard Huff har odlat vin sedan 1700-talet men idag är det den unga dynamiska duon och paret Christine Huff & Jeremy Bird-Huff som driver egendomen med hjälpa av Christines föräldrar (pappan sköter vingårdarna och mamman de kommersiella bitarna). 

Man har 8 hektar i Nierstein och Schwabsburg i Rheinhessen och fokuserar förstås på att göra fantastisk riesling från lägen som Schloss Schwabsburg, Pettenthal och Orbel. Men man gör även vin på druvsorter som spätburgunder (pinot noir), weissburgunder (pinot gris), scheurebe och grauburgunder (pinot gris).

Eftersom Jeremy Bird-Huff kommer från Nya Zeeland så har man nu även börjat experimentera med sauvignon blanc. 

Christine och Jeremy tillhör båda "Generation Riesling" och var två av de som imponerade mest på oss vid årets Prowein - världens största vinmässa. Generation Riesling är en sammanslutning för unga tyska vinmakare (man får bara var med till dess att man är 35) och som framförallt fokuserar på att föra fram världens bästa gröna druvsort - riesling!

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du