Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Fritz Ekkehard Huff Schwabsburg Riesling Trocken 2022

Weingut Fritz Ekkehard HuffSchwabsburg Riesling Trocken 2022

Tyskland, Rheinhessen, 750 ml, 11,5%

Weingut Huffs kanske mest prisvärda vin. Schwabsburg tillhör de där vinorterna som borde vara mer kända. Vinrankorna är planterade på röd skiffer och lerblandad jord mellan Oppenheim och Nackenheim i närheten av Rhein. Här är läget är lite svalare och blåsigare än vingårdarna närmare floden. Ortslä···

Styckvis

199 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 194 kr

Årgång

2022

Druvor

Riesling

Smaknotering

Friska toner i doften av päron, vit persika och citrus med en vackert örtig nyans tillsammans med mineral och en begynnande nyans av petrolium. Smaken bjuder på ett mycket friskt avslag som med lite tid kommer att integrera sig med de fruktiga och kryddiga tonerna som det bjöds på i doften vilket rundas av med en lång och energisk eftersmak med en tydlig mineralitet.

Drickes
2024-2035
Alkoholhalt
11,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

James Suckling
92p "So bright and lively with excellent balance at the long, stony finish"

Brimming with quince fruit, this dry riesling is only medium-bodied, but still manages to be mouth-filling. So bright and lively with excellent balance at the long, stony finish. Just 11.5% alcohol. Drink now. Screw cap.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Familjeegendomen Weingut Fritz Ekkehard Huff har odlat vin sedan 1700-talet men idag är det den unga dynamiska duon och paret Christine Huff & Jeremy Bird-Huff som driver egendomen med hjälpa av Christines föräldrar (pappan sköter vingårdarna och mamman de kommersiella bitarna). 

Man har 8 hektar i Nierstein och Schwabsburg i Rheinhessen och fokuserar förstås på att göra fantastisk riesling från lägen som Schloss Schwabsburg, Pettenthal och Orbel. Men man gör även vin på druvsorter som spätburgunder (pinot noir), weissburgunder (pinot gris), scheurebe och grauburgunder (pinot gris).

Eftersom Jeremy Bird-Huff kommer från Nya Zeeland så har man nu även börjat experimentera med sauvignon blanc. 

Christine och Jeremy tillhör båda "Generation Riesling" och var två av de som imponerade mest på oss vid årets Prowein - världens största vinmässa. Generation Riesling är en sammanslutning för unga tyska vinmakare (man får bara var med till dess att man är 35) och som framförallt fokuserar på att föra fram världens bästa gröna druvsort - riesling!

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du