Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Fritz Ekkehard Huff Riesling Trocken 2022

Weingut Fritz Ekkehard HuffRiesling Trocken 2022

Tyskland, Rheinhessen, 750 ml, 12%

Det här är Weingut Fritz Ekkehard Huffs torra riesling med en kristallklar och fräsch citrussmak - ett vin som är gjort för att vara rättframt och kul att dricka. Christine och Jeremy Huff tar druvorna från platån och foten av den berömda geologiska formationen Roter Hang där jorden är lite bördigar···

Styckvis

169 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 014 kr

Årgång

2022

Druvor

Riesling

Smaknotering

Karaktäristisk rieslingdoft med toner av päron, storcitrus och vit persika med fina nyanser av rök och mineral Smaken är torr, mycket frisk  som skapar en härlig balans med fruktigheten som ligger kvar i den långa och pigga eftersmaken. 

Drickes
2024-2030
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

James Suckling
90p "Generous melon and mandarin aromas plus a hint of fresh mint make this medium-bodied entry level dry riesling easy to enjoy"

Generous melon and mandarin aromas plus a hint of fresh mint make this medium-bodied entry level dry riesling easy to enjoy. Bold and well-structured with a long juicy finish. Moderate acidity. Drink now. Screw cap.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Familjeegendomen Weingut Fritz Ekkehard Huff har odlat vin sedan 1700-talet men idag är det den unga dynamiska duon och paret Christine Huff & Jeremy Bird-Huff som driver egendomen med hjälpa av Christines föräldrar (pappan sköter vingårdarna och mamman de kommersiella bitarna). 

Man har 8 hektar i Nierstein och Schwabsburg i Rheinhessen och fokuserar förstås på att göra fantastisk riesling från lägen som Schloss Schwabsburg, Pettenthal och Orbel. Men man gör även vin på druvsorter som spätburgunder (pinot noir), weissburgunder (pinot gris), scheurebe och grauburgunder (pinot gris).

Eftersom Jeremy Bird-Huff kommer från Nya Zeeland så har man nu även börjat experimentera med sauvignon blanc. 

Christine och Jeremy tillhör båda "Generation Riesling" och var två av de som imponerade mest på oss vid årets Prowein - världens största vinmässa. Generation Riesling är en sammanslutning för unga tyska vinmakare (man får bara var med till dess att man är 35) och som framförallt fokuserar på att föra fram världens bästa gröna druvsort - riesling!

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du