Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Fritz Ekkehard Huff Green Bird Scheurebe Trocken 2021
Våra kunder tycker

Weingut Fritz Ekkehard HuffGreen Bird Scheurebe Trocken 2021

Tyskland, Rheinhessen, 750 ml, 12%

Jeremy Bird-Huffs The Green Bird är tillverkad av druvsorten Scheurebe som odlas på rankor som växer i vingårder med kalkstensjord. Jermey har hämtat inspiration från sina rötter i Nya Zeeland där sauvignon blanc är den dominerade gröna druvsorten och får här symbolisera koppling mellan Nya Zeeland ···

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2021

Druvor

Scheurebe

Smaknotering

Aromatiska och friska toner i doften av svarta vinbär, kiwi, grapefrukt och mynta. Vinet visar upp en härligt skarp syra i smaken med örtiga toner av det som man hittar i doften vilket hänger kvar i den fräscha eftersmaken.

Drickes
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Familjeegendomen Weingut Fritz Ekkehard Huff har odlat vin sedan 1700-talet men idag är det den unga dynamiska duon och paret Christine Huff & Jeremy Bird-Huff som driver egendomen med hjälpa av Christines föräldrar (pappan sköter vingårdarna och mamman de kommersiella bitarna). 

Man har 8 hektar i Nierstein och Schwabsburg i Rheinhessen och fokuserar förstås på att göra fantastisk riesling från lägen som Schloss Schwabsburg, Pettenthal och Orbel. Men man gör även vin på druvsorter som spätburgunder (pinot noir), weissburgunder (pinot gris), scheurebe och grauburgunder (pinot gris).

Eftersom Jeremy Bird-Huff kommer från Nya Zeeland så har man nu även börjat experimentera med sauvignon blanc. 

Christine och Jeremy tillhör båda "Generation Riesling" och var två av de som imponerade mest på oss vid årets Prowein - världens största vinmässa. Generation Riesling är en sammanslutning för unga tyska vinmakare (man får bara var med till dess att man är 35) och som framförallt fokuserar på att föra fram världens bästa gröna druvsort - riesling!

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du