Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Feuerheerd´s Colheita Port 1977

Feuerheerd´sColheita Port 1977

Portugal, Porto, 750 ml, 20%

Detta är en utsökt Colheita från år 1977, ett år som framhävs som ett särskilt bra år av Port Wine Institute i Portugal. På Feuerheerd har de valt ut de absolut bästa faten från årgången vilket resulterat är ett portvin med en gyllene brunaktig färg och en mycket, komplex och kraftfull arom. Denna ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

Generösa dofter och smaker av torkad frukt som fikon, dadlar och kanderad apelsinskal. 

Drickes
2019-2039
Alkoholhalt
20%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18ºC

Så tycker experterna

Decanter
95p

Very fine and beautifully developed on the nose with linseed, nuts and dates. Strong structure and suprisingly refreshing with milk chocolate and a barley sugar twist on the finish.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Detta är en utsökt Colheita från år 1977, ett år som framhävs som ett särskilt bra år av Port Wine Institute i Portugal.

På Feuerheerd har de valt ut de absolut bästa faten från årgången vilket resulterat är ett portvin med en gyllene brunaktig färg och en mycket, komplex och kraftfull arom. Denna Colheita har lagrats i minst 7 år på fat och har på så vis uppnått en enastående koncentration och komplexitet. Colheita är i praktiken en årgångsbetecknad tawny port som ligger på fat fram tills tappningsdagen. Dessa två år, skördår och tappningsår anges på flaskan.

Producenten

Feuerheerd's grundades 1815 av den tyska affärsmannen Dietrich Matthias Feuerheerd, som inledde sin kompromisslösa strävan att skapa storslagan portviner. Han sökte enbart efter den bästa kvaliteten och gjorde omfattande resor i Douro-dalen och spenderade sin tid med att plocka och köpa de fat med portvin och lagra dessa i djupa källare i portvinbyn Villa Nova de Gaia för att sedan sälja dem till marknaderna i norra Europa.

Med över 200 års historia har Feuerheerd's etablerat sig som ett världskänt portvinmärke världen över. 2006 blev Feuerheerds del av Sogevinus Fine Wines, men numer är det ett familjeägt portvinhus som ägs av Barão de Villar-Vinhos, som i sin tur ägs av den välkända portvinsfamiljen Van Weller.

Visionen är att erbjuda de traditionella portvinstyperna av hög kvalitet. Det läggs särskilt en stor dygd vid att lagra gamla Colheitas, som efter årtionden med perfekt lagring visar mycket bra kvalitet till rimliga priser.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du