Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Ramos Pinto 10 Years Tawny Ervamoira
Våra kunder tycker

Ramos Pinto10 Years Tawny Ervamoira

Portugal, Douro, 750 ml, 20%

Ramos Pinto Quinta Ervamoira 10 år gammal Tawny är ett ”fortified” portvin gjord på de inhemska druvsorterna Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinta Barroca, Touriga Franca och Tinta Cão, av Casa Ramos Pinto. Quinta Ervamoira ligger i regionen Muxagata, i övre duero som består av 234 hektar vinodlingar···

Styckvis

379 kr

/flaskaOrd. pris 465 kr
Låda (6 st)

2 274 kr

Ord. pris 2 790 kr
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

Vinet har en orange-röd färg och doften är packad med kryddiga nyanser och exotiska toner med inslag av apelsin, aprikos och plommon. Smaken är mjuk och fyllig och bjuder på aromer av gamla portvinsfat med en fin vaniljton och färsk frukt in lång avslutning.

Drickes
2023-2035
Alkoholhalt
20%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Adriano Ramos Pinto startade upp företaget 1880 i Douro och sedan dess har man varit förknippad med sina portviner. Men firman och egendomen har också varit med och på allvar format förändringen av Dourodalens vinnäring med allt mer fokus på torra röda ofortifierade viner i världsklass.

Mellan åren 1952 - 1970 fanns det bara ett riktigt kvalitativt bordsvin i Dourodalen: Barca Velha. Det lanserades ytterligare några toppviner innan Ramos Pinto lanserade sitt första bordsvin 1990. Men det var på 90-talet som revolutionen tog fart på allvar.

Duas Quinta är ett vin som kommer från egendomarna Quinta da Ervamoira och Quinta dos Bons Aves. Båda gårdarna ligger högt uppe i Douro Superior. Bakom vinet står João Nicolau de Almeida som blev ansvarig för sedan 1976. Ramos Pintos ägs till 50% av Louis Roederer från Champagne.

http://www.ramospinto.pt/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du