Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Ramos Pinto Collector Reserva Port Ruby
Våra kunder tycker

Ramos PintoCollector Reserva Port Ruby

Portugal, Douro, 750 ml, 19,5%

Ramos Pinto Reserva Collector är gjord på en blandning av druvsorter från gamla vingårdar. Druvorna jästes i 4-5 dagar innan den avbröts med en tillsats av 20% konjak. Vinet har sedan lagrats för att mogna utan varm eller kall behandling eller filtrering. Den slutliga cuveen består av viner som är 2···

Styckvis

265 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 590 kr

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

Djupröd färg med en ljusröd kant. Aromatisk och djup frukt med toner av torkade plommon, fikon, björnbär, hallon och körsbär. Smaken är balanserad med sötma, utvecklade toner i en lång avslutning.

Drickes
2023-2035
Alkoholhalt
19,5%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Adriano Ramos Pinto startade upp företaget 1880 i Douro och sedan dess har man varit förknippad med sina portviner. Men firman och egendomen har också varit med och på allvar format förändringen av Dourodalens vinnäring med allt mer fokus på torra röda ofortifierade viner i världsklass.

Mellan åren 1952 - 1970 fanns det bara ett riktigt kvalitativt bordsvin i Dourodalen: Barca Velha. Det lanserades ytterligare några toppviner innan Ramos Pinto lanserade sitt första bordsvin 1990. Men det var på 90-talet som revolutionen tog fart på allvar.

Duas Quinta är ett vin som kommer från egendomarna Quinta da Ervamoira och Quinta dos Bons Aves. Båda gårdarna ligger högt uppe i Douro Superior. Bakom vinet står João Nicolau de Almeida som blev ansvarig för sedan 1976. Ramos Pintos ägs till 50% av Louis Roederer från Champagne.

http://www.ramospinto.pt/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du