Filtrera & anpassa

Viner producerade på Touriga Nacional

Touriga Nacional är en druva som har blivit alltmer populär under de senaste åren, och är känd för att ge kraftfulla, mörka och smakrika viner. Denna druva anses vara en av de mest högkvalitativa i Portugal och ansvarar för att göra de mest ...

Läs mer om Touriga Nacional
Dölj atlas

Mer om vin med Touriga Nacional

Touriga Nacional är en druva som har blivit alltmer populär under de senaste åren, och är känd för att ge kraftfulla, mörka och smakrika viner. Denna druva anses vara en av de mest högkvalitativa i Portugal och ansvarar för att göra de mest prestigefyllda portvinerna.

Touriga Nacional är ursprungligen från Portugal och är nu den mest odlade druvan i Dourodalen, men den odlas också i andra delar av landet som Dão och Bairrada. Den är också odlad i andra länder som Spanien, Australien, Sydafrika och USA.

Denna druva trivs i varma klimat och kräver mycket solsken för att mogna ordentligt. Det är vanligtvis en sen mognads druva, vilket innebär att den kan skörda senare än andra druvor, ofta i oktober.

Touriga Nacional ger vinerna en mörk, intensiv färg och en stark smak med inslag av mörka frukter som plommon och björnbär. Dess höga tanniner och syra gör det till en utmärkt matchning för rött kött, grytor och rika, smakrika ostar. Det är också en bra matchning för mörk choklad på grund av sin rika smak.

Touriga Nacional är en druva som är väl värd att utforska för alla vinälskare. Dess rika smaker och intensiva färger gör den till en av de mest eftertraktade druvorna idag. Så nästa gång du är ute och köper vin, överväg att välja en flaska som är gjord med Touriga Nacional-druvor, du kommer inte att bli besviken.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du