Filtrera & anpassa

Viner med Tinta Cao

Vindruvan Tinta Cao är en röd druva som odlas i Portugal och är en av de mest använda druvsorterna för att göra portvin. Dess ursprungliga hemvist är Douro-dalen i norra Portugal, men den odlas numera även i andra delar av landet.Tinta Cao är en ...

Läs mer om Tinta Cao
Dölj atlas

Mer om vin med Tinta Cao

Vindruvan Tinta Cao är en röd druva som odlas i Portugal och är en av de mest använda druvsorterna för att göra portvin. Dess ursprungliga hemvist är Douro-dalen i norra Portugal, men den odlas numera även i andra delar av landet.

Tinta Cao är en mångsidig druva som kan användas för att göra både torra och söta viner. Dess smakprofil är kraftfull och intensiv, med inslag av mörka bär, kryddor och en lätt syrlighet. Den passar perfekt till maträtter med kraftiga smaker, som grillat kött, vilt, hårdost och choklad.

Tack vare sin höga syrahalt och goda tanninstruktur är Tinta Cao en populär druva för att göra portvin. Portvin är ett sött, starkvin som tillverkas genom att tillsätta brandy till vinet under jäsningen. Tinta Cao ger portvinet en djup röd färg och en intensiv smak med inslag av mörka bär, choklad och kryddor.

Tinta Cao är också känd för sin goda lagringspotential. Portvin som tillverkas med Tinta Cao kan lagras i många år och utveckla en komplex och sofistikerad smakprofil.

Sammanfattningsvis är Tinta Cao en viktig druva för vinproduktion i Portugal, och speciellt för portvin. Dess smakprofil med inslag av mörka bär och kryddor passar perfekt till maträtter med kraftiga smaker som grillat kött och vilt. Dessutom har den en utmärkt lagringspotential, vilket gör den till en favorit bland vinälskare och samlare världen över.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du