Filtrera & anpassa

Viner gjorda på Tinta Roriz

Vindruvan Tinta Roriz, även känd som Aragonez eller Tempranillo, är en röd druva som ursprungligen kommer från Portugal och Spanien. Den är också vanligt förekommande i andra vinproducerande länder som Argentina och USA.Tinta Roriz är känd för sin ...

Läs mer om Tinta Roriz
Dölj atlas

Mer om vin med Tinta Roriz

Vindruvan Tinta Roriz, även känd som Aragonez eller Tempranillo, är en röd druva som ursprungligen kommer från Portugal och Spanien. Den är också vanligt förekommande i andra vinproducerande länder som Argentina och USA.

Tinta Roriz är känd för sin höga kvalitet och används ofta som en viktig ingrediens i portviner från Dourodalen i Portugal. Dessutom används den i blandningar med andra druvsorter som Cabernet Sauvignon och Grenache i Spanien och Sydamerika.

Vindruvan trivs bäst i varmare klimat och växer främst i regioner som La Mancha i Spanien och Alentejo i Portugal. Den mognar sent på säsongen och ger vin med hög syrahalt och låga tanniner.

När det gäller matparning passar Tinta Roriz bra till kött- och grönsaksrätter. Vinet har en fruktig smak med inslag av röda bär, plommon och kryddor, vilket gör det till ett utmärkt val till grillade kötträtter som lamm, nötkött och fläsk. Dessutom fungerar det bra med maträtter som innehåller tomater och paprika, som exempelvis ratatouille eller spansk omelett.

Sammanfattningsvis är Tinta Roriz en högkvalitativ röd druva som trivs bäst i varmare klimat. Den används främst i blandningar med andra druvsorter och ger vin med hög syrahalt och fruktig smak. Tack vare dess smakprofil passar den perfekt till kötträtter och maträtter som innehåller tomater och paprika.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du