Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tedeschi Valpolicellaälskarens låda

Vad tyckte du?

Tedeschi Valpolicellaälskarens låda

Italien, Valpolicella, 750 ml, 14%

Den perfekta gåvan till dig själv eller en vinintresserad vän - ett urval av det bästa från Valpoliciella sett genom en av de riktigt gamla amaronefamiljernas ögon. Familjens historia i området dateras 400 år tillbaka och man representerar en ren och elegant skola som definieras av ren frukt och str ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Druvor

Rondinella, Molinara, Corvinone, Negrara, Corvina, Dindarella

Smaknotering

Tedeschi Valpolicella DOC Superiore 2016 (3 flaskor)

Druvorna kommer från vingårdar i Mezzane och Tregnano där jordmånen främst består av lera och kalksten av morainiskt ursprung. Rankornas snittålder är 25 år och består av en blend av 30% corvina, 30% corvinone, 30% rondinella, 10% molinara, rossignola, negrara och dindarella. Druvorna skördades i slutet av september och början av oktober. Vinet lagrades därefter i ett år på slavonisk ek. Ett klassiskt italienskt vin som kommer att sitta som handen i handsken med klassisk italiensk mat. (1,3 gram socker/liter)

 

Tedeschi Lucchine Valpolicella DOC Classico 2017 (3 flaskor)

Druvorna kommer från vingårdar kring berget Pedemonte i det historiska området Valpolicella Classico. Rankornas snittålder är 25 år och består av en blend av 25% corvina, 25% corvinone, 30% rondinella, 10% molinara samt 10% rossignola, negrara och dindarella. Druvorna skördades i början av oktober. En ungdomligt utsökt valpolicella som kommer att passa såväl till mat som att njuta i eget majestät. (1,4 gram socker/liter)

 

Levereras i trälåda.

Drickes
2019-2023
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
2 g/l

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Den perfekta gåvan till dig själv eller en vinintresserad vän - ett urval av det bästa från Valpoliciella sett genom en av de riktigt gamla amaronefamiljernas ögon. Familjens historia i området dateras 400 år tillbaka och man representerar en ren och elegant skola som definieras av ren frukt och stringens. Samtliga viner görs enligt familjen Tedeschis ledord; struktur, elegans och delikata aromer. Lådan innehåller två olika Valpolicellaviner (3 flaskor av varje sort) och levereras i originalträlåda från Tedeschi. (Pris vid köp av lösa flaskor: 942 kronor. Pris vid köp av lådan: 846 kronor.)

Producenten

Mitt i den stora amaronehysteri som råder med nystartade firmor, framtagna specialmärken, dubiösa tillverkningsmetoder och prispress finns det ett fåtal riktigt gamla amaronefamiljer som står för trygghet, tradition och seriositet. Familjen Tedeschi - med sin 400 år långa historia i Veneto - är en av dessa familjer. Med noggrannhet, precision och respekt för det traditionella har man tagit företagit in i framtiden.


http://www.tedeschiwines.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du