Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Lenotti Colle dei Tigli 2022
Våra kunder tycker

LenottiColle dei Tigli 2022

Italien, Veneto, 750 ml, 12,5%

Colle betyder sluttning och Tigli att kullen är täckt med limeträd. Med sin exposition på 300 meter över havet alldeles in till Lago Garda så är det något svalare här än i andra områden och det gör att druvorna garganega och cortese trivs perfekt. Vinet jäser och lagras på neutrala ståltankar för at···

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2022

Smaknotering

Frisk, läskande smak av gröna äpplen, mineral och melon. Fin balans och en läcker liten fetma som lyfter vinet. Ett torrt och fräscht vin perfekt till fisk- och skaldjur. 

Drickes
2024-2026
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Claudio Lenottis vingårdar ligger i utkanten av byn Bardolino. Här produceras en lång rad viner från de traditionella röda Valpolicella och Amarone till vita Soave och söta viner. En modern vinmakare med traditionella drag. Man lägger stor vikt på arbetet i vingårdarna för att säkerställa optimal frukt att vidareutveckla till stora viner. Arbetet har belönats i bland annat Decanter med höga poäng och får ofta epitetet Good Value for money. En producent att hålla ögonen på!

http://www.lenotti.it/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du