Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Vidal-Fleury GSM Rouge Grenache Syrah Mourvèdre  2021
Våra kunder tycker

Vidal-FleuryGSM Rouge Grenache Syrah Mourvèdre 2021

Frankrike, Vin de Pays, 750 ml, 13,5%

GSM står för Grenache-Syrah-Mourvédre och betyder att vinet är gjort på en klassisk blandning av de mest kända druvorna från Rhônedalen. För att få fram de olika druvkaraktärerna och den sydfranska stilen har vinet lagrats på ståltank. 

Styckvis

159 kr

/flaska
Låda (6 st)

954 kr

Årgång

2021

Smaknotering

Bärig och fruktig doft av hallon, lingon, körsbär, söta kryddor, lakrits och örter. Medelfyllig smak med saftig frukt och peppriga kryddor.

Drickes
2023-2025
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Vidal-Fleury grundades 1781 och ligger i norra Rhône i Côte-Rôtie. Det är det enda vinhuset i Rhône som gjort vin utan uppehåll sedan 1781. Man äger en stor mängd fina vingårdar i norra Rhône men köper även in bra druvor från övriga Rhônedalen. Det mesta av vinet exporteras och det har alltid haft ett gott rykte om sig. 

Domaine Guigal köpte Vidal-Fleury 1984. Marcels pappa, Etienne, hade utbildat sig och arbetat hos Vidal-Fleury i sin ungdom. 2008 byggde man en helt ny vinkällare och kvaliteten har bara fortsatt att förbättras de senare åren. Nu har man ett eget vinmakarteam och i stort sett alla viner lagras lite extra innan de släpps till försäljning. 

Husets flaggskepp är Côte-Rôtie La Chatillone i Côte-Blonde men man gör toppviner i så gott som alla de kända Rhône-distrikten. Ännu så länge är priserna mycket modesta vilket gör att egendomens viner ofta tillhör områdets riktiga fynd. 

http://www.vidal-fleury.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du