Filtrera & anpassa

Viner producerade i Columbia Valley

Columbia Valley är ett av de mest spännande vindistrikten i USA. Beläget i östra Washington State, sträcker sig området över en yta på nästan 27 000 kvadratkilometer och är en viktig producent av kvalitetsviner.Columbia Valley är unikt på många sätt ...

Läs mer om Columbia Valley i USA
Dölj atlas

Mer om viner från Columbia Valley


Columbia Valley är ett av de mest spännande vindistrikten i USA. Beläget i östra Washington State, sträcker sig området över en yta på nästan 27 000 kvadratkilometer och är en viktig producent av kvalitetsviner.

Columbia Valley är unikt på många sätt. Det stora området innebär att det finns många olika mikroklimat, vilket gör det möjligt att odla en rad olika druvsorter. Områdets långa och torra somrar samt kalla vintrar skapar också ideala förhållanden för vinstockarna att trivas och utvecklas.

En av de mest framträdande druvsorterna som odlas i Columbia Valley är Cabernet Sauvignon, som producerar fylliga och kraftfulla viner med mjuka tanniner. Andra druvor som trivs i området inkluderar Merlot, Syrah och Chardonnay. Dessutom har många av de lokala vinodlarna börjat experimentera med Rhône-druvor som Grenache, Mourvèdre och Viognier.

En av de mest kända vinproducenterna i Columbia Valley är Chateau Ste. Michelle, som grundades 1934 och var den första vingården i regionen. Idag producerar de en mängd olika viner, inklusive några av de mest hyllade Cabernet Sauvignon-vinerna i landet.

Utöver Chateau Ste. Michelle finns det många andra vinproducenter i Columbia Valley som producerar högkvalitativa viner. Många av dessa mindre vinodlare fokuserar på att odla en enda druva och skapa en vinupplevelse som är unik för området.

Columbia Valley har också utvecklats till en turistattraktion. Under sommarmånaderna kan besökare ta del av rundturer på vingårdar och provningar av de lokala vinerna. Många av vingårdarna har också restauranger som serverar utsökt mat till följd av områdets rikedom på jordbruksprodukter.

Sammanfattningsvis är Columbia Valley ett av de mest spännande och innovativa vindistrikten i USA. Områdets unika geografi och klimat ger upphov till en mängd olika druvor och stilar av vin, och dess höga kvalitet och turistvänliga atmosfär gör det till ett resmål som är väl värt ett besök för alla vinälskare.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du