Filtrera & anpassa

Viner från Penedès, Spanien

Vindistriktet Peneds i Catalonia, Spanien är en region som är välkänd för sin vinproduktion. Området sträcker sig över en yta på ca 200 km och är beläget i den nordöstra delen av Spanien.Peneds har en lång och stolt tradition av vinproduktion och ...

Läs mer om Penedès i Spanien
Dölj atlas

Mer om viner från Penedès


Vindistriktet Penedès i Catalonia, Spanien är en region som är välkänd för sin vinproduktion. Området sträcker sig över en yta på ca 200 km² och är beläget i den nordöstra delen av Spanien.

Penedès har en lång och stolt tradition av vinproduktion och anses vara en av de äldsta vinregionerna i Spanien. Det var redan under romartiden som vinrankor började odlas i området och sedan dess har Penedès fortsatt att producera högkvalitativa viner.

En av de mest kända druvorna som odlas i Penedès är Cava, som är Spaniens svar på Champagne. Cava är ett mousserande vin som är gjort på samma sätt som Champagne och som har blivit en av de mest populära dryckerna i hela Spanien. Andra druvor som odlas i området är Macabeo, Parellada och Xarel-lo, vilka används för att göra både mousserande och stilla viner.

Penedès är också känt för sin innovativa och hållbara vinproduktion. Många av regionens vingårdar är certifierade som ekologiska eller biodynamiska, och producenter i området arbetar aktivt för att minska sin miljöpåverkan och bevara områdets naturliga resurser.

Penedès är också en region som är rik på kultur och historia. Området har en lång tradition av vinmaking och många av dess vingårdar och vinmakerier har varit i samma familjs ägo i flera generationer. Det finns också många historiska byggnader och monument i området, inklusive kloster och medeltida borgar.

Sammanfattningsvis är Penedès en region som är rik på historia, kultur och vinproduktion. Områdets traditionella metoder och innovativa tekniker har gjort det till en av de mest spännande vinregionerna i Spanien och dess högkvalitativa viner, särskilt dess mousserande Cava, har blivit populära inte bara i Spanien utan också över hela världen.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du