Filtrera & anpassa

Viner från Gramona

Gramona är en av de mest ansedda och klassiska cavaproducenterna. Egendomen är familjeägd sedan mer än 130 år och är inne nu inne på den femte generationen. Druvorna till deras viner kommer från egna vingårdar och från samarbete med kontrakterade ...

Läs mer om Gramona
Dölj atlas

Mer om viner från Gramona

Gramona är en av de mest ansedda och klassiska cavaproducenterna. Egendomen är familjeägd sedan mer än 130 år och är inne nu inne på den femte generationen. Druvorna till deras viner kommer från egna vingårdar och från samarbete med kontrakterade odlare.

Familjen sätter en stor ära i att producera mousserande vin av en kvalitetskaliber som visar upp en för många ny sida av den bubblande drycken. Flera av deras viner långtidslagras och får ligga upp till sju år på jästfällning för att bli såväl komplexa och långlivade.  

2016 valde Gramona att lämna DO Cava eftersom de inte tyckte att organsiationen och appellationen hade tillräckligt strikta regler för medlemmarna. Tillsammans med de andra medlemmarna i Corpinnat (Cor från spanska ordet för "hjärta" och Pinat från det ursprungliga namnet på Penedès) har man skapat en egen appellation som har strängare regler. Dessa inkluderar minst ekologiskt odlade druvor från vingårdar i just Penedès, handskörd och framställning på vingårdar som ligger i det närliggande geografiska området. 

Hos Gramona har man till och med tagit ett steg längre och arbetar ny även med biodynamiska metoder för att öka på den biologiska mångfalden ute i vingårdarna. Och arbetet ser ut att ha gett resultat. Vinerna är bättre än någonsin tidigare. 

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du