Filtrera & anpassa

Viner från Trentino-Alto-Adige, Italien

Nordöst om Lombardiet ligger regionen Trentino-Alto Adige som bland annat består av den nordliga tysktalande delen och distriktet Alto Adige Sdtirol och Trentino i söder där de flesta talar italienska.Vinproducenterna i Alto Adige gör lätta till ...

Läs mer om Trentino-Alto-Adige i Italien
Dölj atlas

Mer om viner från Trentino-Alto-Adige


Nordöst om Lombardiet ligger regionen Trentino-Alto Adige som bland annat består av den nordliga tysktalande delen och distriktet Alto Adige (Südtirol) och Trentino i söder där de flesta talar italienska.

Vinproducenterna i Alto Adige gör lätta till medelfylliga rödviner på framförallt druvsorten vernatsch som kallas för schiava på italienska (bland annat i underdistrikten Santa Maddalena och Lago di Caldaro).

Man ser ofta också allt bättre viner på den blå druvsorten lagrein och nervig fin pinot nero (pinot noir). Distriktets vita görs i en oftast lätt och frisk stil på druvor som chardonnay, pinot grigio, pinot bianco och traminer aromatico (gewürztraminer).

Trentino är också ett övergripande distrikt för en mängd olika druvor och vinstilar (friska röda, vita och rosa viner). Mest känt är kanske Teroldego Rotaliano DOC som görs av druvsorten teroldego och som kan vara riktigt bra. Men man gör också en hel del mousserande vin baserat på chardonnay.

Ett annat vin som man ibland ser utanför Italien är Vigneti delle Dolomiti IGT (eller IGP enlligt den gamla beteckningen) som täcker en större del av Trentino-Alto Adige. Dessa kan vara vita, röda eller rosa och görs på druvor som pinot grigio, chardonnay, teroldego, merlot och cabernet sauvignon.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du