Filtrera & anpassa

Viner som kommer från Puglia

Intresset för Puglia eller Apulien har ökat de senaste åren inte minst eftersom det visat sig att områdets populära druvsort primitivo enligt de flesta bedömare har visat sig vara densamma som USAs zinfandel båda kan enligt forskare härledas till en ...

Läs mer om Puglia i Italien
Dölj atlas

Mer om viner från Puglia


Intresset för Puglia eller Apulien har ökat de senaste åren inte minst eftersom det visat sig att områdets populära druvsort primitivo enligt de flesta bedömare har visat sig vara densamma som USAs zinfandel (båda kan enligt forskare härledas till en obskyr nästan utdöd kroatisk druva som heter Crljenak Kaštelanski). Druvsorten har också en egen DOC i Manduria. Succén har varit så stor att man till och med har salufört primitivo som “italiensk” zinfandel. Vinerna skiljer sig dock en del och de mer seriösa italienska primitivovinerna kan vara fyllda av mörk frukt och ha en spännande kryddighet. Men mycket vin som nu säljs som primitivo är utslätat med mjuka bäriga smaker och med en rejäl dos restsötma.  

Andra nämnvärda distrikt i Apulien är Salice Salentino DOC och Copertino DOC som gör ganska kraftiga rödviner på mestadels negroamaro. Namnet “svartbitter” ger en indikation på hur vinerna kan vara. De bästa är fyllda med mörk frukt, har bra tanniner och en angenäm bitterhet i eftersmaken. Känt är också Castel del Monte DOC som görs på druvsorten uva di troia. De bästa har en bra balans mellan mörk frukt och tuffa syror. Druvsorten var länge impopulär eftersom den gav låga skördar och lätt drabbades av mjöldagg. Nu är den emellertid på väg tillbaka och 2011 fick fyra underdistrikt den högsta klassificeringen. Dessa är: Castel del Monte Bombino Nero, Castel del Monte Nero di Troia Riserva och Castel del Monte Rosso Riserva.

Det söta vinet Primitivo di Manduria Dolce Naturale som görs på just röda druvsorten primitivo i Manduria har också en DOCG.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du