Filtrera & anpassa

Viner från Umbria, Italien

Inklämt mellan Toscana i norr, Marché i öster och Lazio i väst/sydväst ligger Umbrien - en region som alltid haft en stor potential för kvalitetsviner men som kanske inte riktigt lyckats uppfylla denna fullt ut. Mest känt är kanske det vita och ...

Läs mer om Umbria i Italien
Dölj atlas

Mer om viner från Umbria


Inklämt mellan Toscana i norr, Marché i öster och Lazio i väst/sydväst ligger Umbrien - en region som alltid haft en stor potential för kvalitetsviner men som kanske inte riktigt lyckats uppfylla denna fullt ut. Mest känt är kanske det vita och ganska ointressanta vinet Orvieto som är gjort mestadels på den ganska neutrala druvan trebbiano. Men på senare år har man försökt förbättra kvaliteten genom att öka andelen grechetto i blenden.

Bättre är det med områdets två röda viner som har DOCG-status. Sagrantino di Montefalco var på 1500-talet ett rött sött vin men den sträva druvsorten sagrantino lämpar sig bättre för torra och strama rödviner. Efter att området fick rätt till DOCG 1992 så har antalet vinerier och odlad mark exploderat. Vinerna görs till 100 procent på druvsorten sagrantino medan Montefalco Rosso DOC görs på mestadels sangiovese med lite hjälp av sagrantino, cabernet och merlot. Missa inte heller Torgiano Rosso Riserva DOCG som är ett kraftigt rött gjort på sangiovese och canaiolo.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du