Filtrera & anpassa

Viner från Marche, Italien

I Marchregionen, söder om grannregionen Umbria och i princip rakt norr om Rom, finns ett tiotal DOC/DOCGs. Här gör man vita friska viner på framförallt verdicchio och röda välstrukturerade viner på druvorna montepulciano och sangiovese. De mest kända ...

Läs mer om Marche i Italien
Dölj atlas

Mer om viner från Marche


I Marchèregionen, söder om grannregionen Umbria och i princip rakt norr om Rom, finns ett tiotal DOC/DOCGs. Här gör man vita friska viner på framförallt verdicchio och röda välstrukturerade viner på druvorna montepulciano och sangiovese. De mest kända DOCG-vinerna är Castelli di Jesi Verdicchio Riserva som är ett vitt från Ancona, Verdicchio di Matelica Riserva som också är ett vitt torrt vin men från Matelica och den röda smakrika men balanserade Rosso Conero Riserva som görs på mestadels sangiovese med en liten skvätt montepulciano.

Mer okänt är kanske Offida som tidigare ingick i Rosso Piceno DOC (som också står för en del bra rött vin) men som nu har DOCG för de två gröna druvsorterna pecorino och passerina men också för viner gjorda på montepulciano och cabernet sauvignon. De sistnämnda kan i sina bästa stunder tillhöra Italiens mest intressanta viner (som t ex vinerna från Aurora vars Barricadiero fått flera “treglasare” - det vill säga högsta betyget - av italienska vinbibeln Gambero Rosso). Slutligen har också Vernaccia di Serrapetrona DOCG -  ett ovanligt rött mousserande vin som antingen görs som ett torrt eller sött vin.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du