Filtrera & anpassa

Viner med Pinot Meunier

Pinot Meunier är en vindruva som kanske inte får lika mycket uppmärksamhet som dess mer kända kusiner, Pinot Noir och Chardonnay. Men det betyder inte att det inte är en viktig druva, särskilt i Champagne-området där den är en av de tre druvsorterna ...

Läs mer om Pinot Meunier
Dölj atlas

Mer om vin med Pinot Meunier

Pinot Meunier är en vindruva som kanske inte får lika mycket uppmärksamhet som dess mer kända kusiner, Pinot Noir och Chardonnay. Men det betyder inte att det inte är en viktig druva, särskilt i Champagne-området där den är en av de tre druvsorterna som används för att göra Champagneviner.

Pinot Meunier är vanligtvis odlat i de kylare områdena i norra Frankrike, som Champagne, men även i Loiredalen och Alsace. Det är en lättodlad druva som trivs i leriga och kalkrika jordar. Denna druva är känd för att producera fruktiga och mjuka viner med hög syra och en subtil smak av röda frukter och blommor.

Trots att Pinot Meunier används i Champagne-produktionen är det också en utmärkt druva att dricka som en stilla vin. Det fungerar bra med en mängd olika rätter, inklusive fisk, skaldjur och fågel. Det är en perfekt matchning för lättare mat som en sommarsallad eller en pasta med lätt tomatsås.

Pinot Meunier är också känd för att åldras väl, vilket ger det en komplex smak och djupare toner av torkade frukter och nötter. Det är vanligt att det serveras som ett komplement till dessert, särskilt choklad, för att balansera ut sötheten.

Så nästa gång du söker efter ett fruktigt och lätt vin att para med din favoritmat, tänk på Pinot Meunier. Det är en underapprecierad druva som förtjänar mer uppmärksamhet.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du